Hielspoor

 
Dit kan ik u uit eigen ervaring vertellen. Begin augustus 2016
Al bij het opstaan vanuit je bed of stoel voel je de pijn in de hiel. (hak)
Bij het lopen is het net of je af en toe op je beenderen loopt. En dat doet pijn. Hoe meer je moet lopen op een dag i.v.m. je werk, hoe meer pijn het gaat doen.
Je gaat meer op je tenen lopen om de pijn te verminderen. En dat resulteerd weer in pijn, in de rest van de voet, been en/of heupen.
Ik heb allerlei cremes gebruikt die warm worden, ijspakkingen onder de voet, steunzolen aan laten passen, extra gellaag in aan laten brengen maar geen resultaat. 
Ook zijn er nog shock wave therapieen. Ik ben netjes naar twee maanden naar mijn huisarts gegaan, die heeft mijn voet onderzocht en vast gesteld dat ik hielspoor had. De huisarts heeft me een injectie in de hiel geplaatst en nu is het afwachten. Die injectie is wel heel erg pijnlijk. 
Het kon een paar dagen duren voor het ging werken. Inmiddels alweer een week vrij genomen om te rusten met mijn voet maar geen beter resultaat. De injectie heeft niet geholpen. 
Weer contact opgenomen met mijn huisarts en die moet ik morgen terug bellen. 20-10-2016.
Helaas de huisarts kan niets doen zeggen ze. Waar het op neer komt mee leren leven, misschien een keertje door sturen naar een orthopeed.
Maar gelukkig gaan we niet bij de pakken neer zitten. Ik gebruik nu 2 x daags vitamine C bruis tabletten van Roter 1000 mg. Ik moet niet te snel juichen maar volgens mij gaat het een stuk beter met me. 
 
Intussen ben ik 6 december 2016 toch met shock wave therapie begonnen. De eerste keer was erg pijnlijk. Oefeningen mee gekregen om de archillispees te strekken. Ik ben benieuwd.
 
Ook heb ik een brace aangeschaft om de voet te strekken. Zie afbeelding. 
Januari 2017
Helaas gaat het nog niet beter met me. Bij de therapie hebben ze ook mijn voet flink los gemasseerd. Het gaat iets beter nu. Eventjes kijken volgende week. 
Jullie zien, je moet van alles onderzoeken. Bij de ene persoon helpt dit en bij de andere persoon weer dat. 
 
25-01-2017
Op dit moment heb ik zo'n brace besteld en uit geprobeerd. Als ik dit s' nachts om doe of s' avonds als ik rust kan ik weer een stuk beter lopen. 
Je kunt deze brace voor je zelf instellen op de goede maat met klittenband. Deze is links als rechts te gebruiken. 
Ook wordt op dit moment mijn voet gemasseeerd en mijn kuiten. Ik wist niet meer wat mijn over kwam. Ik kon weer pijn vrij lopen. 
 
Je ziet wel voor de één werkt dit en voor de ander weer iets anders. Daarom houd ik jullie op de hoogte van dit proces. 
Gewoon door blijven zoeken en proberen. Tot de volgende keer. 
 
Beterschap en succes. 
 
Hallo hier ben ik dan weer. 26-6-2017
Er zit een lange tijd tussen mijn laatste berichtje. Dat heb ik gedaan om uit te zoeken hoe het met mijn hielspoor verloopt. Ik moet eerlijk zeggen nadat mijn kuiten en scheenbeen zijn gemasseerd gaat het een stuk beter met me. Ook oefen ik regelmatig op de eerste traptrede. Ik zet mijn voet op de helft van de traptrede en buig mijn hiel zover mogelijk naar beneden zodat mijn pezen kunnen trekken aan de achterkant van mijn been. Ik wandel regelmatig zo'n 20 minuten met de hond maar lange wandelingen durf ik op dit moment niet of nog niet aan. 
 
 
6-1-2018 
Op dit moment ben ik ook aan het sporten, E-gym.
Dat is een kracht training voor al je spieren, speciaal op maat. De toestellen zijn precies afgesteld op je lichaam. 
Hier heb ik veel voordeel bij. De spieren in de benen/voeten worden nu ook krachtiger. Dus ook minder of zelfs geen pijn. 
 
 
8-5-2019
Inmiddals is de pijn al een poosje weg. 
Met E-gym gestopt en ik doe nu aan pylatus buik- en rug oefeningen op een matje. 
 
2-9-2019
Pijn vrij op dit moment.
 
Hielspoor oefening voor je voeten.
Hielspoor/fasciitis plantaris beperkt zich niet alleen tot pijn onder de hiel, maar betreft de hele peesplaat. Daarom is deze oefening, 'massage van de diepe voetspieren', een goede oefening. Je maakt de diepe voetspieren soepeler.

De oefening gaat als volgt:

Stap 1:
Leg het rechter onderbeen over het linker
bovenbeen.
Stap 2:
Zet de duim van de rechter hand in het midden
van de rechter voet.
Stap 3:
Schuif nu heel rustig en zonder druk de duim
omhoog in de richting van de tenen. Je duim
glijdt dan in een kuiltje.
Stap 4:
Masseer deze plek 5 minuten. Doe het rustig en
met aandacht maar zonder kracht.

 
Deze tekst en afbeelding komt van Voetentraining.nl
 
Afspraak maken